Payrollsite.nl -

tarieven

Fulltime:1.59
Parttime:1.57
Student:1.52

Geschiedenis van Payrolling?

Payrolling is begin jaren negentig uit de Verenigde Staten komen overwaaien. Payrolling komt van de Engelse term “Payroll” en betekent in het Nederlands “Loonlijst”.

Een loonlijst (Payrolling) is een lijst waarop per medewerker de berekening van het loon en de daarop in te houden en te betalen bedragen zijn vermeld.

De betalingen die uit de loonberekeningen naar voren komen, kan de werkgever zelf doen maar hij/zij kan ze ook uitbesteden. In de Verenigde Staten ontstond zo het idee van payroll. Werkgevers voegde contractbeheer en verloning van zelf geworven personeel samen en besteden dit aan payroll bedrijven uit (zie ook vormen van payrollen).

Payroll heeft zich sinds het begin van de jaren negentig snel in Nederland ontwikkeld. Waren er eerst alleen gespecialiseerde payroll bedrijven en uitzendbureaus, die payroll als bijproduct aanboden. Sinds 2006 was er naast de oprichting van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) ook een payroll CAO met de bonden afgesloten (zie ook brancheorganisaties payroll).

De payroll markt werd in 2007 op ongeveer € 700 miljoen per jaar geschat. In 2011 waren er circa 140.000 mensen in Nederland werkzaam via een payroll constructie. Volgens onderzoek van de VPO kan dit aantal de komende jaren toenemen tot meer dan 250.000 payroll werknemers (zie ook de payroll markt in Nederland). Ter vergelijking: dagelijks werken er circa 300.000 mensen als uitzendkracht.

De payroll markt groeide in 2014 met circa 6%. (zie ook laatste payroll nieuws).

 

 

Enkele huidige payroll bedrijven met samen 10.000en medewerkers op de payroll zijn (zie payroll brancheorganisaties en VPO-, ABU- en NBBU-ledenlijst): Persoonality Payrolling, Driessen Payroll, Pflex, CapitalP, Adecco Payroll, Kolibrie Payroll, Tempo-Team Payroll, Connexie Payroll, Repay Payroll, Payroll Select, Payroll Talent, Tentoo Payroll, Please Payroll, One Payroll, Prokx Payrolling, Cardan Payroll, Easy Staff Payroll, Fortium Payroll, Pay for People Payroll, Smart Payroll, Nedflex Payrolling, Direct Payrolling, Payrolljobs, WePayPeople, Payroll Company, Luba Payroll, Payroll Specialist en PRO Payroll.

Vraag direct een offerte aan!

Bedrijfsnaam:

Contactpersoon:

Postcode:

Huisnummer:

Telnr:

Email:


Akkoord met de algemene voorwaarden