Payrollsite.nl -

tarieven

Fulltime:1.59
Parttime:1.57
Student:1.52

Straf Payrollfraude

17 december 2014

Voor het frauderen op grote schaal en leiding geven aan een criminele organisatie zijn twee mannen uit Zwartemeer (43 en 31 jaar) vandaag door de rechter in Assen veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. De straf is gelijk aan de eis die het openbaar ministerie voor heeft gesteld.

De mannen maakten zich in 2008 en 2011 schuldig aan payrollfraude, verduistering, faillissementsfraude, belastingfraude en leiding geven aan een criminele organisatie. De oom en neef bestelden op grote schaal goederen en betaalden de rekeningen niet. Hiervoor zetten de mannen bedrijven op, op naam van katvangers. Deze katvangers waren mannen die in financiële moeilijkheden verkeerden en voor een klein bedrag een bedrijf op naam kregen. Deze lege BV's, maar ook failliete bedrijven zoals de Boogie Bar, werden gebruikt om goederen te bestellen, die vervolgens niet werden betaald en verdwenen.

Payrollbedrijven opgelicht

Daarnaast zouden de mannen payrollbedrijven hebben opgelicht door werknemers op de loonlijst te zetten zonder dat zij werk hadden verzet. Ook werd op de werkstaten gesjoemeld met het aantal werkuren en bedragen. Deze taak kwam voor rekening van een 62-jarige man uit Tweede Exloermond. Die vulde loonadministratie onjuist in. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. De officier eiste een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Die gestelde straf vond de rechtbank te laag, omdat voor bijna vier ton zou zijn gefraudeerd. Het is volgens de rechtbank niet vast komen te staan of en in hoeverre de 62-jarige man hiervan heeft geprofiteerd. Een tweede handlanger kreeg een werkstraf van 180 uur opgelegd met daarbovenop een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Bron: Emmen.nu
Alle nieuwsberichten?

Vraag direct een offerte aan!

Bedrijfsnaam:

Contactpersoon:

Postcode:

Huisnummer:

Telnr:

Email:


Akkoord met de algemene voorwaarden