Payrollsite.nl -

tarieven

Fulltime:1.59
Parttime:1.57
Student:1.52

Payroll en Ontslag

Payroll wordt steeds populairder in Nederland (zie ook payroll markt in Nederland). Daarnaast komen er gelukkig ook steeds meer regels rondom payrolling (Wet werk en zekeheid).

Belangrijk bij uw payroll keuze is om goed te kijken naar de regelingen, die een payrolling bedrijf hanteert (zie ook onze checklist) rond ontslag, ziekte (zie payroll en ziekte) en pensioen (zie payroll en pensioen). Vooral als u vaste medewerkers met onbepaalde tijdscontracten heeft, is ontslag
van belang.

Met payroll koopt u namelijk een deel van het ontslagrisico af. Stel dat de vraag afneemt of dat iemand zijn werk niet goed doet. Dan zou u relatief eenvoudig, met het in acht houden van een in het contract vastgestelde opzegtermijn, van iemand afscheid moeten kunnen nemen. Het payroll bedrijf is namelijk in juridische zin de werkgever van de desbetreffende medewerker en dient het ontslag verder voor u af te handelen (zie wat is payroll).

Als de VPO-Arbeidsvoorwaardenregeling (zie ook payroll brancheorganisaties)  van toepassing is, moet het payrolling bureau zelfs herplaatsingsinspanningen verrichten bij ontslag, als u als opdrachtgever de payroll opdracht voor de medewerker opzegt. Bij ABU, NBBU en NVUB gerelateerde payroll bedrijven zal het UWV een herplaatsingsperiode van het payroll bedrijf verlangen. Naast de transitievergoeding uit de Wet werk en zekerheid staat daarnaast in de VPO-Arbeidsvoorwaardenregeling een regeling voor vergoedingen opgenomen, die een payrolling bedrijf aan werknemers moet betalen bij bedrijfseconomisch ontslag.

U begrijpt dat het ontslag de nodige risico’s en kosten voor payroll ondernemingen met zich meebrengen. Payroll bedrijven zijn op dit gebied dan ook net verzekeringsmaatschappijen en zullen de kosten van ontslag voor een groot gedeelte in hun payroll tarieven doorcalculeren, maar waar mogelijk (bij onduidelijkheden) deze ook aan u proberen door te berekenen (zie ook onze 
payroll tips & tricks lijst).

Let u er daarom op wat er van u wordt verlangd met betrekking tot dossiervorming bij ontslag, wat uw kosten bij een herplaastingstraject zijn en wat uw eventuele deel bij een ontslagvergoeding is.

Kortom, vraag wat de voorwaarden bij ontslag zijn en controleer deze in een payroll offerte, overeenkomst of algemene voorwaarden.

Doordat wij dagelijks payroll offertes, overeenkomsten en algemene voorwaarden van diverse payroll bedrijven vergelijken. Kunnen wij er voor zorgen dat het bovenstaande punt over ontslag goed is afgedekt. Hierdoor komt u achteraf bij een ontslag niet voor verrassingen te staan.

Enkele payroll bedrijven zijn (zie ook payroll brancheorganisaties en VPO-, ABU- en NBBU-ledenlijst): Persoonality Payrolling, Driessen Payroll, Pflex, CapitalP, Adecco Payroll, Kolibrie Payroll, Tempo-Team Payroll, Connexie Payroll, Repay Payroll, Payroll Select, Payroll Talent, Tentoo Payroll, Please Payroll, One Payroll, Prokx Payrolling, Cardan Payroll, Easy Staff Payroll, Fortium Payroll, Pay for People Payroll, Smart Payroll, Nedflex Payrolling, Direct Payrolling, WePayPeople, Payroll Company, Luba Payroll, Payroll Specialist, PRO Payroll en Fortium Payroll.

Vraag direct een offerte aan!

Bedrijfsnaam:

Contactpersoon:

Postcode:

Huisnummer:

Telnr:

Email:


Akkoord met de algemene voorwaarden