Payrollsite.nl -

tarieven

Fulltime:1.59
Parttime:1.57
Student:1.52

Top 10 vragen rond Payrolling

1. Wanneer kan ik starten met payroll?
U kunt op ieder gewenst moment in het jaar starten met payrolling bij een van onze payroll aanbieders (gaat u ergens anders payrollen gebruik dan onze payroll tips & tricks lijst).

2. Wat is payrolling?
Bij payrolling geeft een ondernemer zijn juridisch werkgeverschap uit handen en komen de  medewerkers in dienst bij een payroll bedrijf. Hierdoor heeft de ondernemer niet meer te maken met specialistische juridische en administratieve zaken zoals salarisadministratie, afdracht van sociale premies en pensioen (zie ook wat is payroll).

3. Wat betekent payroll voor mij als ondernemer?
• U blijft  de baas op de werkvloer;
• U heeft geen zorgen over veranderende wet en regelgeving;
• Geen ''lastige'' arbeidsrechtelijke vragen;
• Geen (voorschots-) nota´s van pensioenverzekeringen, Arbo-
  dienst, belastingdienst, etc.;
• Geen verzuimverzekering en Arbo-dienst meer;
• Geen aangiftes van UWV premies en loonbelasting;
• Geen formuliertjes, brieven etc.

Kortom, met payrolling via Payrollsite kunt u weer ondernemen!
(zie ook overige voordelen payroll)

4. Onder welke CAO vallen mijn medewerkers bij payrolling?
Uw medewerkers vallen bij payrolling onder de VPO-Arbeidsvoorwaardenregeling, een eigen payroll bedrijfs-CAO, ABU- , NBBU-, of NVUB-CAO. De lonen en eventuele toeslagen (primaire arbeidsvoorwaarden) zijn vaak conform de CAO van uw onderneming (zie o.a. ook brancheorganisaties en payroll CAO's, pensioen en payroll en onze payroll checklist).

5. Wat zijn de tarieven van payroll?
De tarieven op de site van Payrollsite zijn de laagste in de payroll branche. Dit komt doordat wij de diverse payroll aanbieders al jaren met elkaar vergelijken en zo voor u de juiste prijs/kwaliteit keuze kunnen maken (zie ook payroll tarieven).  


6. Voor welke branches en ondernemingen is payroll geschikt?
Zoals u op onze site ziet is payroll geschikt voor nagenoeg elke branche en voor bijna iedere onderneming met personeel. Wilt u weten of Payrollsite een aanbieder in uw branche heeft? Vraagt u dan nu een payroll offerte op maat aan.

7. Mijn bedrijf zit in Appingedam. Is dit een probleem?
Nee, dit is geen probleem. Zoals u op onze site ziet, werken wij landelijk samen met diverse payroll aanbieders. Wilt u weten of Payrollsite een goed payrolling bureau bij u in de buurt heeft? Vraag dan nu een payroll offerte op maat aan.

8. Hoe weet ik dat mijn payroll aanbieder aan de betalingsverplichting van de Belastingdienst voldoet?
Payrollsite werkt alleen met payroll bedrijven samen die zijn aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid (zie NEN-4400 Certificering). Dit keurmerk bewijst dat de personeels- en salarisadministratie op orde is bij de payroll aanbieder. Het payrolling bedrijf op tijd voldoende loonheffingen en/of omzetbelasting heeft afgedragen en de werknemers gerechtigd zijn om in Nederland arbeid te verrichten. Daarnaast beschikken al onze payroll aanbieders over een recente WKA verklaring van de Belastingdienst en een aparte G-rekening voor afdrachten van loonbelasting en sociale verzekeringspremies.

 


 

9.   Heeft payroll nadelen voor mijn medewerkers?
Nee (zie ook nadelen payrolling). Via de aanbieders van Payrollsite krijgen de (bestaande) medewerkers arbeidsvoorwaarden die minimaal gelijkwaardig zijn aan de voorwaarden die zij reeds hebben of bij u zouden hebben gehad.
Daar bovenop kunnen medewerkers gebruik maken van allerlei collectieve voorzieningen, die de payroll aanbieders voor hen hebben afgesloten. Hierbij moet u denken aan gedegen secundaire arbeidsvoorwaarden pakketten tot en met diverse kortingacties in restaurants, attractieparken, etc. (zie voordelen payroll).

10.   Is payrolling voordeliger dan een uitzendbureau?
Ja. Payrolling is altijd goedkoper (zie ook verschil uitzenden en payroll). In tegenstelling tot uitzendorganisaties hebben payroll aanbieders geen duur vestigingennetwerk, maar vaak 1 of enkele efficiënt georganiseerde kantoren. Payroll tarieven zijn opgebouwd uit alleen de werkelijke kosten plus een doorgecalculeerde marge (zie payroll tarieven). Terwijl u bij een uitzendbureau ook nog voor de kosten van werving en selectie betaald.


 

Vraag direct een offerte aan!

Bedrijfsnaam:

Contactpersoon:

Postcode:

Huisnummer:

Telnr:

Email:


Akkoord met de algemene voorwaarden