Overheid handreiking uitzenden of payroll?

Deze handreiking van de overheid is bedoeld om bedrijven, werkgevers en werknemers handvatten te bieden bij het maken van onderscheid tussen contracting en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten, zoals uitzenden of payroll.

Waarom is onderscheiding tussen contracting en payroll of uitzenden van belang?

Voor contracting en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten (m.n. uitzenden of payroll) gelden verschillende regels. Het gaat hier bijvoorbeeld over de manier waarop werkenden (kunnen) worden aangestuurd. Maar ook met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, zoals loon. Het is dus belangrijk om een bewuste keuze te maken. En de juiste regels toe te passen. Op die manier kan worden voorkomen dat werkgevers voor verrassingen komen te staan en (bijvoorbeeld) geconfronteerd worden met loonvorderingen.

De handreiking overheid over uitzenden of payroll is een hulpmiddel

Met de handreiking van de overheid wordt meer duidelijkheid geboden over de begrippen contracting, uitzenden of payroll. Maar uiteindelijk zijn wet- en regelgeving, en de uitleg daarvan door Nederlandse rechters, bepalend voor de kwalificatie van de arbeidsverhouding. Een werkgever of onderneming is dus altijd zelf verantwoordelijk voor naleving van wet– en regelgeving.

Bron: Rijksoverheid, 20 augustus 2020

Download HIER de handreiking voor contracting, uitzenden of payroll

Meer informatie over payroll

Dat de overheid meer duidelijkheid wil scheppen met deze handreiking. Juichen wij van payrollsite.nl ten zeerste toe. Zij zijn namelijk de enige die kunnen zorgen dat er meer duidelijkheid en uitleg omtrent “goede en correcte” payroll in Nederland komt en ook wordt aangeboden. Hierdoor zullen de cowboys uit de payroll sector vertrekken of failliet gaan. Vakbonden, advocaten, rechters en politici niet meer meer over payroll kunnen klagen. Dit omdat alle medewerkers, regulier of payroll, gelijk zijn. Want tenslotte blijven de gedegen payrollbedrijven over en zullen zij hun dienstverleningsvariant (of andere naam) weer uit de kast halen of gaan optuigen.

Payroll dienstverleningsvariant

Bij deze variant blijven de medewerkers in dienst van de ondernemer of werkgever (BPF en CAO hierdoor ongewijzigd). En blijft de ondernemer of werkgever net als bij reguliere payroll gewoon alleen de daadwerkelijk gewerkte uren van haar medewerkers aan het payrollbedrijf betalen. Dus geen ziekte- en ontslagrisico (ondersteuning en kosten bij ontslag door/voor het payrollbedrijf)). Kortom net als bij payroll totale ontzorging tegen 1 vaste prijs, zonder addertjes!!

Wilt u als ondernemer en/of werkgever meer weten over de payroll dienstverleningsvariant of gedegen payroll voor uw bedrijf, onderneming, organisatie, medewerkers, branche, sector of CAO? Vraag dan nu snel bij ons een gratis geheel vrijblijvend adviesgesprek of payrollofferte aan.

Bel mij terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.