Deze payrollbedrijven deden een beroep op NOW 2

30 november 2020

Het UWV heeft 36.000 tegemoetkomingen voor de NOW 2-regeling uitgekeerd. Daaronder zitten tal van payrollbedrijven. Dat blijkt uit het register op de site van UWV.

Uitzenders en de NOW 2-regeling

Manpower Nederland ontving coronasteun van in totaal 11,2 miljoen euro in het kader van de NOW 2-regeling. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat Manpower Nederland tijdens de coronacrisis ongeveer een kwart van de omzet heeft verloren.

Adecco Nederland – dat van de grote uitzenders ook het grootste omzetverlies heeft geleden in het derde kwartaal – kreeg zelfs 20 miljoen euro aan NOW 2-vergoeding bijgeschreven. Ook Timing maakte voor een bedrag van 17 miljoen euro flink aanspraak op de NOW2-regeling.

Onder de vele tientallen ‘kleinere’ uitzenduitzendbureaus zitten ook uitzenders die een fors voorschot voor de NOW 2 hebben ontvangen. Zo ontving In Person Bemiddelingsbureau in Apeldoorn 3,3 miljoen euro en Uitzendbureau 65PLUS in Zaandam en Uitzendbureau Mutua Fides beide circa 1,2 miljoen euro.

Payrollbedrijven en de NOW 2-regeling

Ook tal van payrollbedrijven maakten gebruik van de NOW 2-regeling. Zo ontving Pay for People in totaal circa 3,5 miljoen aan voorschot voor de NOW2, Payroll Select 3,8 miljoen euro en Payper 2,8 miljoen euro. Zelfs studentenplatform Youbahn kreeg een bescheiden bedrag bijgeschreven aan coronasteun (127.000 euro)

UWV register online

Het UWV heeft gisteren het register online geplaatst met gegevens van de bedrijven die een voorschot hebben ontvangen voor de tweede aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2).

De tweede aanvraagperiode NOW biedt werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden juni tot en met september 2020. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 90%, afhankelijk van het verwachte omzetverlies. Het voorschot dat UWV heeft betaald, is 80% van de berekende tegemoetkoming. Het register zal op een later tijdstip aangevuld worden met de definitieve tegemoetkomingen. Inmiddels loopt het derde coronasteunpakket voor bedrijven (NOW 3).

Bron: Flexmarkt.nl, 30 november 2020

Meer informatie over payroll

Wilt u als ondernemer en/of werkgever meer weten over “goede en correcte” payroll dienstverlening (incl. een goed payrollpensioen) in Nederland voor uw bedrijf, onderneming, organisatie, medewerkers, branche, sector of CAO? Vraag dan nu snel bij ons een gratis geheel vrijblijvend adviesgesprek of payrollofferte aan.

Bel mij terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.