Pure payroll gaat verdwijnen

19 september 2021

Door de komst van de WAB in 2020 kreeg de payrollsector harde klappen. Daar komt dit jaar het SER-advies in navolging van Borstlap nog eens bij. Wat doen payrollbedrijven met het ongunstige vooruitzicht van payroll? Rob Wennink, algemeen directeur DIRECT Payrolling & Staffing, vertelt in een interview met Flexmarkt.nl waarom zij hun dienstverlening op de flexmarkt hebben uitgebreid.

Recente SER-advies na aanbevelingen Borstlap

Het recente SER-advies – in navolging van de aanbevelingen van Borstlap – wil flex verder terugdringen. Wennink ziet daarin positieve en negatieve aanknopingspunten. “De tendens is dat er negatief wordt gekeken naar flex en dat lijkt steeds meer te gaan spelen. Het walhalla is het vaste contract en daar tegenover staat het bijna ‘criminele’ flex.

Wij zijn natuurlijk niet blij met dat beeld. Want de maatschappelijke ontwikkeling is juist dat flex steeds meer normaal wordt. Er is een steeds grotere groep die op die manier willen werken, die willen zelfstandig zijn. Maar volgens het SER-advies lijken de zzp’ers het ondergeschoven kindje te worden. Zij krijgen het niet gemakkelijk en worden met onder meer lastenverzwaringen geconfronteerd. En dat vind ik niet passen bij de richting waar we als maatschappij naar toe gaan.”

Onderbetaling flexwerk aanpakken!

Wennink vindt het daarentegen wel goed dat er iets gedaan wordt aan onderbetaling op de huidige flexmarkt. “Wat er echt moet gebeuren is dat het flexwerk aangepakt moet worden daar waar het alleen maar wordt gebruikt om kostprijzen te drukken. Ik begrijp dat sociale partijen de situatie van flexwerkers willen beschermen. En daar staan wij 100% achter. Wat mij het meest heeft verbaasd tijdens de coronacrisis dat juist de mensen die de economie op gang houden – in de cruciale beroepen – het meest onderbetaald worden. Daar moet echt iets aan gebeuren.”

Voorstander strengere cerificering

Een groot pluspunt vindt Wennink ook dat het SER-advies pleit voor strenger certificeren. “Daar ben ik zeker blij mee, want er zit veel kaf tussen het koren. Dus ik hoop dat er dan ook eindelijk eens gehandhaafd gaat worden. Want ook wij hebben meegemaakt dat er cowboys op de markt komen waar uitzenders naar toe vluchten. Die cowboys gaan vervolgens failliet en poppen ergens anders gewoon weer op.”

Geen plek voor payroll

Na de inperkingen door de WAB, lijkt er in de plannen van Borstlap en de SER helemaal geen plaats meer te zijn voor payroll. Dat zal niet direct zo’n vaart lopen, denkt Wennink. “We zijn erg benieuwd welke bewegingen zullen plaatsvinden naar aanleiding van het advies van de SER, er zijn tenslotte nogal wat onzekerheden daarin.”

Verplaatsing van “harde” payroll naar uitzenden

Toch ziet ook Wennink een kentering in de flexmarkt als het gaat om payroll. “Het echt harde payroll zal wel gaan verdwijnen. Bedrijven die in het verleden zich puur op payroll richtten, zullen meer richting uitzenden gaan.” Dat is ook wat DIRECT Payrolling & Staffing doet. “We zijn sinds de invoering van de WAB actief betrokken bij de werving en selectie (allocatie) als ondersteunende dienstverlening.”

Scheiding payroll en uitzenden sinds de WAB

Sinds de WAB is er een duidelijke scheiding tussen payroll en uitzenden (zie kader). Dat geldt ook bij DIRECT Payrolling & Staffing. “Wij werken heel weinig met payrollcontracten en bijna alleen maar met uitzendcontracten, waarbij we samen met onze intermediairs invulling geven aan de allocatieve rol (naast de backoffice). Maar daar willen we een nog actievere rol in gaan spelen.”

Platform DIRECT Werkt

Zo is DIRECT Payrolling & Staffing op dit moment bezig met het ontwikkelen van een nieuw platform: DIRECT Werkt, waarbij opdrachten uit de markt worden gehaald – met name in de zogenoemde cruciale beroepen – voor de uitzendbureaus waar DIRECT mee werkt. “Wij hebben een coördinerende rol in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op grotere schaal. Omdat we veel samenwerken met startende of kleinere uitzendbureaus kunnen wij – als grotere partij – daar echt toegevoegde waarde leveren. Door een gezamenlijke vacaturebank en opdrachtenbase te bouwen kunnen wij onze intermediairs ook bij de werving en selectie nog beter ondersteunen. Dat is echt een uitbreiding van onze dienstverlening.”

Focus op allocatieve rol

Wennink vindt dat een positieve ontwikkeling. “Wij richten ons steeds nadrukkelijker op die allocatieve rol. We kunnen ons niet beperken tot alleen maar het overnemen van het juridisch werkgeverschap. Meer toegevoegde waarde leveren is noodzakelijk.”

Uitbreiding dienstverlening DIRECT Payrolling & Staffing

Uitbreiding van de dienstverlening is volgens Wennink sowieso belangrijk voor DIRECT Payrolling & Staffing, niet alleen om in te spelen op veranderende wet- en regelgeving, ook omdat de markt daarom vraagt. “Om succesvol te kunnen zijn als uitzendbureau moet je in staat zijn om mensen te kunnen omscholen naar beroepen waar (wel) veel vraag naar is. Daar ligt de grootste uitdaging.” En dus zal de volgende stap in de uitbreiding van de dienstverlening van DIRECT in de richting van opleidingen gezocht moeten worden.

Bron: Flexmarkt.nl, 19 september 2021

Meer informatie over payroll

Wilt u als ondernemer en/of werkgever meer over “goede en correcte” payroll dienstverlening voor uw bedrijf, onderneming, organisatie, medewerkers, branche, sector of CAO weten? Wij van payrollsite.nl kennen alle CAO’s en bedrijfstakpensioenfondsen, waarvoor een verplichtstelling voor payrollwerknemers geldt. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan. Vraag daarom nu snel bij ons een gratis geheel vrijblijvend adviesgesprek of payrollofferte aan.

Bel mij terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.