StiPP pensioen en aanpassing verplichtstelling payroll

03-10-2020

Verplichtstelling payroll

Pensioenfonds StiPP meldt een aanpassing in de verplichtstelling payroll en intra-concern uitzenden.

Payrollwerknemers recht op adequaat pensioen

Sinds 1 januari 2020 zijn de regels rond arbeidscontracten en ontslag veranderd. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). In deze wet is onder andere vastgelegd dat payrollwerknemers recht hebben op een ‘adequaat pensioen’. Dit zorgt ervoor dat vanaf 1 januari 2021 payrollwerknemers niet meer onder de verplichtstelling van StiPP vallen. Wat betekent dat voor payrollwerknemers?

StiPP biedt geen adequaat payrollpensioen

Vanaf 1 januari 2021 bouwen payrollwerknemers geen pensioen meer op bij StiPP. De verplichtstelling van StiPP voor payrollwerknemers komt namelijk te vervallen. Dit betekent dat deelname bij pensioenfonds StiPP per 1 januari 2021 eindigt voor payrollwerknemers. De werkgever moet voor deze werknemers bij een andere pensioenuitvoerder een adequate pensioenregeling regelen. Dit is een wettelijke verplichting.

StiPP biedt zelf geen pensioenregeling aan voor payrollwerknemers. StiPP kan niet controleren wie een payrollwerknemer is, aldus het nieuwsbericht. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij de werkgever. StiPP adviseert payrollwerknemers om hierover tijdig in gesprek te gaan met hun werkgever over de vraag onder welke pensioenregeling zij per 1 januari 2021 gaan vallen.

Werkgevers krijgen in de komende maanden meer informatie van StiPP. Lees meer

Bron: StiPP, 6 oktober 2020

Meer informatie over payroll

Dat de overheid een goed payrollpensioen voor iedere payrollmedewerker in Nederland wil regelen, juichen wij van payrollsite.nl ten zeerste toe. Zij zijn namelijk de enige die kunnen zorgen dat dit er ook daadwerkelijk komt.

Te lang is er volgens ons door payrollbedrijven op arbeidsvoorwaarden van payrollmedewerkers in Nederland, waarbij pensioenvoorziening er 1 van was, geconcurreerd. De payrollbedrijven, die de laatste jaren namelijk wel vanaf dag 1 netjes een goed payrollpensioen voor hun payrollmedewerkers regelden, hebben het bij het overbrengen van hun standpunt: “Gelijke arbeidsvoorwaarden en rechten voor iedere payrollwerknemer”, vaak niet gemakkelijk gehad.

Het concurreren middels de pensioenvoorzieningen voor payrollwerknemers heeft er volgens ons dan ook mede voor gezorgd, dat de dienstverlening payroll, c.q. payrolling, in een kwaad daglicht is komen staan. Wilt u daarom als ondernemer en/of werkgever meer weten over “goede en correcte” payroll dienstverlening (incl. een goed payrollpensioen) voor uw bedrijf, onderneming, organisatie, medewerkers, branche, sector of CAO? Vraag dan nu snel bij ons een gratis geheel vrijblijvend adviesgesprek of payrollofferte aan.

Bel mij terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.