Zo leen je goedkoper geld

De waarschuwing bij commercials van bedrijven die leningen aanbieden zegt het al: “pas op, geld lenen kost geld.” Met andere woorden; je betaalt altijd meer terug dan je in eerste instantie hebt geleend. Maar waar kun je nou het beste en goedkoopste geld lenen als je wat extra financiële ruimte nodig hebt? Dat ligt eraan hoelang je de lening wilt afbetalen en wat uw persoonlijke situatie is. Het totale leenbedrag hangt af van de hoogte van de rente die berekend wordt en de looptijd die u met de geldverstrekker afspreekt. Door te vergelijken van de persoonlijke lening op overstappen.nl zie je alle producten van aanbieders op een rij en kun je op je gemak kijken welke lening bij jouw specifieke situatie past.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

De meest voorkomende leenvormen voor particulieren is een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Welke is geschikt voor jou? Een persoonlijke lening is een vast leenbedrag dat je op je rekening gestort krijgt. Je betaalt deze inclusief de rente in vast termijnen af. Bij een doorlopend krediet komt een bepaald bedrag voor je beschikbaar dat je op kunt nemen, maar dat hoeft niet. Je kunt opnemen wat je nodig hebt en de rest van het krediet ongemoeid laten. Je betaalt ook alleen rente over het bedrag dat je leent. De rente die je hier betaald is over het algemeen hoger en flexibel. Bedenk dus goed wat je leendoelen zijn en hoeveel geld je nodig hebt voor je in zee gaat met een geldverstrekker.

Lage maandlasten heilig?

Als je maandelijks aflossing lekker laag is lijkt dat natuurlijk een prima deal. Toch is het goed om dan ook te kijken naar de looptijd van de lening. Want als je dan gaat uitrekenen wat je uiteindelijk aan rente betaalt is dat vaak veel meer dan bij een kortlopende lening. Dus als je het kan missen is het meestal voordeliger om een kortlopende lening af te sluiten. Je betaalt minder aflossing en je bent er sneller vanaf.

Kleine lettertjes bestaan nog steeds

Je zou toch denken dat bedrijven oprecht en transparant met hun klanten communiceren. Dat geldt nog steeds niet voor iedere aanbieder. Let daarom op de kleine lettertjes. Ook al zie je ze bijna niet ze bestaan nog steeds en kunnen voor vervelende verrassingen zorgen.

Bundel meerdere leningen

Als je meerdere leningen hebt lopen is het veel voordeliger om die over te sluiten naar één goedkope lening. Zo bespaar je direct veel geld.

Bel mij terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.