Top 10 payroll vragen

Hieronder treft u de 10 meest gestelde vragen over payroll aan.

1. Wanneer kan ik starten met payroll?
U kunt op ieder gewenst moment in het jaar met payroll bij 1 van onze payrollaanbieders starten. Gaat u echter ergens anders payrollen, gebruik dan onze payroll tips & tricks lijst.

2. Wat is payroll?
Bij payroll geeft een ondernemer en/of werkgever zijn juridisch werkgeverschap aan een payrollbedrijf uit handen en komen de medewerkers juridisch bij het payrollbedrijf in dienst. Hierdoor heeft een ondernemer en/of werkgever niet meer met specialistische juridische en administratieve zaken, zoals salarisadministratie, afdracht van sociale premies, pensioen en arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s (ziekte en ontslag) te maken (zie ook wat is payroll).

3. Wat betekent payroll in het kort voor mij als ondernemer?
• U blijft de baas op uw werkvloer en binnen uw bedrijf;
• U heeft geen zorgen over veranderende wet en regelgeving en CAO-bepalingen;
• Geen ”lastige” arbeidsrechtelijke vragen meer;
• Geen (voorschots-) nota’s van pensioenverzekeringen, arbodienst, Belastingdienst, etc.;
• Geen verzuimverzekering en arbodienst meer nodig;
• Geen aangiftes van UWV premies en loonbelasting;
• Geen formuliertjes, brieven etc.

Kortom, met payroll via Payrollsite kunt u weer ondernemen! (zie ook overige voordelen van payroll)

4. Onder welke CAO vallen mijn medewerkers bij payroll?
Wanneer u als ondernemer en/of werkgever met uw werknemers op payroll overstapt, is zowel uw eigen als de (payroll) CAO van het payrollbedrijf (eigen payrollbedrijfs- (o.a. Please Payroll, Tentoo Payroll, Persoonality Payrolling, Prokx Payroll (nu Payroll Select), Connexie Payroll en Payned Payroll), ABU– en/of NBBU-CAO) van toepassing. Hoe dit kan? De (payroll) CAO van het payrollbedrijf hangt als een paraplu over uw eigen CAO en hieruit is het voor een payrollbedrijf verplicht om de primaire arbeidsvoorwaarden (inlenersbeloningsregeling (Wet werk en zekerheid en Wet Arbeidmarkt in Balans (2020)) en ontslagregels) voor uw werknemers over te nemen/toe te passen. De pensioenregeling (vaak StiPP) wordt echter (nu nog) wel vanuit de (payroll) CAO van het payrollbedrijf voor uw medewerkers overgenomen .

Kies voor kwaliteit en laat u ons verder over de voor- en nadelen van de ABU- en NBBU-CAO versus de eigen payrollbedrijfs-CAO’s van sommige payrollbedrijven (zie bovenstaand) en de verschillen tussen uw eigen en (payroll) CAO van een payrollbedrijf in Nederland voorlichten. (zie o.a. ook brancheorganisaties en payroll CAO’s, payroll en pensioen en onze payroll checklist).

5. Wat zijn de tarieven van payroll?
De tarieven op de site van Payrollsite.nl zijn de laagste in de payrollbranche in Nederland. Dit komt doordat wij alle payrollaanbieders al jaren met elkaar vergelijken en zo voor u de juiste prijs/kwaliteit keuze kunnen maken (zie ook payrolltarief en payrollberekening).

6. Voor welke branches en ondernemingen is payroll geschikt?
Zoals u op onze site kunt zien, is payroll voor nagenoeg elke branche en voor bijna iedere onderneming met personeel geschikt. Wilt u weten of Payrollsite.nl een payrollaanbieder in uw branche of plaats heeft? Vraagt u dan nu een payrollofferte op maat bij ons aan.

7. Mijn bedrijf zit in Appingedam. Is dit een probleem?
Nee, dit is geen probleem. Zoals u op onze website kunt zien, werken wij landelijk met diverse gecertificeerde payrollaanbieders samen. Wilt u weten of Payrollsite.nl een goed en betrouwbaar payrollbedrijf bij u in de buurt heeft? Vraag dan nu een payrollofferte op maat aan.

8. Hoe weet ik dat mijn payrollaanbieder aan de betalingsverplichting van de Belastingdienst voldoet?
Payrollsite.nl werkt alleen met payrollbedrijven, die bij de Stichting Normering Arbeid (zie NEN-4400 certificering) zijn ingeschreven en gecontroleerd, samen. Het keurmerk van de SNA bewijst dat (1.) de personeels- en salarisadministratie bij een payrollaanbieder op orde is. (2.) Het payrollbedrijf op tijd voldoende loonheffingen en/of omzetbelasting heeft afgedragen en (3.) de werknemers gerechtigd zijn om in Nederland arbeid te verrichten. Daarnaast beschikken al onze payrollaanbieders over een recente WKA-verklaring van de Belastingdienst en een aparte G-rekening voor afdrachten van loonbelasting en sociale verzekeringspremies.

9.   Heeft payroll ook nadelen voor mijn medewerkers?
Nee (zie ook nadelen van payroll). Via de payrollaanbieders van Payrollsite.nl krijgen uw (bestaande) medewerkers arbeidsvoorwaarden, die minimaal gelijkwaardig aan hun huidige voorwaarden zijn. Daar bovenop kunnen uw medewerkers van allerlei collectieve verzekeringen, die payrollaanbieders voor hen hebben afgesloten, gebruikmaken. Tot slot, hebben veel payrollaanbieders via Payrollsite.nl ook vaak diverse kortingen voor hun payrollmedewerkers op telefoons, vakanties, dagjes uit, concertkaartjes, attractieparken, etc. geregeld (zie ook voordelen van payroll).

10.   Is payroll voordeliger dan een uitzendbureau?
Ja. Payroll is altijd goedkoper (zie ook verschil uitzendbureau en payroll) dan uitzenden. In tegenstelling tot uitzendbureaus hebben payrollbedrijven namelijk geen duur vestigingennetwerk, maar vaak 1 of enkele efficiënt georganiseerde kantoren. Daarnaast zijn payrolltarieven uit alleen de werkelijke kosten plus een doorgecalculeerde marge voor het payrollbedrijf opgebouwd (zie payrolltarief). Terwijl u bij een uitzendbureau ook nog voor de kosten van werving en selectie betaald.

Heeft u echter na bovenstaande vragen gelezen te hebben nog een andere vraag over payroll. Aarzel dan niet en stel deze dan aan ons of vraag een payrolladviesgesprek of payrollofferte bij ons aan. Doordat wij namelijk al meer dan 10 jaar dagelijks payrolloffertes, payrollovereenkomsten en algemene voorwaarden van diverse payrollbedrijven vergelijken. Kunnen wij iedere vraag over payroll voor u beantwoorden en ervoor zorgen dat uw het scherpste payrolltarief bij een NEN-4400 gecertificeerd payrollbedrijf in uw branche en bij u in de buurt krijgt.

Enkele erkende en NEN-4400 gecertificeerde payrollbedrijven bij de Stichting Normering Arbeid zijn (zie ook payroll brancheorganisaties, ABU- en NBBU-ledenlijst): Persoonality Payrolling, Driessen Payroll, Randstad Payroll Solutions, Adecco Payroll, Kolibrie Payroll, Tempo-Team Payroll, Connexie Payroll, Repay Payroll, Ziezzo Payroll, E-payroll, Payroll Select, Payroll Talent, Tentoo Payroll, Please Payroll , One Payroll, Prokx Payrolling, Luba Payroll, Cardan Payroll, Payper, Easy Staff Payroll Services, Fortium Payroll, Pay for People Payroll, Payroll Company, Nedflex Payrolling, Direct Payrolling, WePayPeople en PRO Payroll.

Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.