Payroll vragen

Hieronder treft u de 10 meest gestelde payroll vragen aan.

1. Wanneer kan ik met payroll starten?

U kunt op ieder gewenst moment in het jaar met payroll bij ons starten. Gaat u echter ergens anders van payroll gebruikmaken. Doorloopt u dan eerst onze lijst met payroll tips en tricks en payrolltarief checklist.

2. Wat is payroll?

Bij payroll geeft een ondernemer en/of werkgever zijn juridisch werkgeverschap aan een payrollbedrijf uit handen. Zijn/haar werknemers komen vervolgens juridisch bij het payrollbedrijf in dienst. Hierdoor heeft een ondernemer en/of werkgever niet meer met specialistische juridische en administratieve zaken te maken. Zoals salarisadministratie, afdracht van sociale premies, arbodienst, pensioen en arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s (ziekte en ontslag).

3. Wat betekent payroll in het kort voor mij als werkgever?

 • U blijft de baas op uw werkvloer en binnen uw bedrijf;
 • Geen zorgen over veranderende wet en regelgeving en CAO-bepalingen meer;
 • Geen ‘lastige’ arbeidsrechtelijke vragen meer;
 • Ontvangt geen (voorschots-) nota’s van pensioenverzekeringen, arbodienst, Belastingdienst, etc. meer;
 • U kunt uw verzuimverzekering en arbodienst opzeggen;
 • Aangiftes van UWV premies en loonbelasting heeft u niet meer;
 • Overige formuliertjes, brieven etc. heeft u niets meer mee te maken

Kortom, met payroll via payrollsite.nl kunt u weer ondernemen! (zie ook overige voordelen payroll)

4. Onder welke CAO vallen mijn werknemers bij payroll?

Door de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans per 1 januari 2020 dient een payrollbedrijf alle elementen uit de inlenersbeloningsregeling van uw CAO voor uw werknemers over te nemen. Voor wat betreft ontslagregels waren deze al met de komst van de Wet werk en zekerheid in 2015 voor uw werknemers in eigen dienst en payrollwerknemers gelijk.

Vanwege de nieuwe en duidelijke regels vanuit de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) omtrent payroll hebben de ABU-, NBBU en eigen payrollbedrijf CAO geen toegevoegde waarde meer voor payroll. Daarom is besloten dat payrollovereenkomsten vanaf 1 januari 2020 niet meer onder deze CAO’s vallen. Er gold in 2020 nog wel overgangsrecht voor al lopende overeenkomsten.

Kortom, uw eigen CAO met al haar bepalingen is bij payroll van toepassing.

Tot slot is het voor payrollbedrijven per 1 januari 2021 ook verplicht om in eerste instantie voor uw payrollwerknemers een aansluiting bij het voor uw branche geldende bedrijfstakpensioenfonds (Bfp) te regelen. Is dit niet mogelijk dan dienen payrollbedrijven zelf een ‘adequaat’ pensioenregeling (14,5% werkgeverspremie) voor uw payrollwerknemers te regelen.

Het StiPP-pensioen is als payroll pensioenregeling hierdoor (geen 14,5% premie voor de werkgever) niet meer toereikend en is dus per 1 januari 2021 als payrollpensioen in Nederland komen te vervallen.

In het geval van een ‘adequaat’ pensioenregeling is het nog wel goed om na te gaan bij wie en onder welke voorwaarden dit is geregeld. Brand New Day is bijvoorbeeld 1 van de pensioenaanbieders in Nederland, die een adequaat WAB-proofed payrollpensioenregeling voor payrollbedrijven en haar payrollwerknemers binnen de payrollbranche aanbiedt.

5. Wat zijn de tarieven van payroll?

De payrolltarieven op onze website zijn de laagste in de payrollbranche in Nederland. Dit komt doordat wij alle payrollbedrijven al jaren met elkaar vergelijken en zo voor u de juiste prijs/kwaliteit keuze kunnen maken (zie ook payrollberekening).

6. Voor welke branches en ondernemingen is payroll geschikt?

Zoals u op onze website kunt zien, is payroll voor nagenoeg elke branche of sector en iedere onderneming, bedrijf of organisatie met personeel wel geschikt.

Wilt u weten of er payrollbedrijven in uw branche, sector of plaats actief zijn? Vraagt u dan nu bij ons een adviesgesprek of payrollofferte aan.

7. Mijn bedrijf zit in Appingedam. Is dit een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Zoals u op onze website kunt zien, werken wij landelijk met diverse gecertificeerde payrollbedrijven samen. Wilt u weten of wij een goed en betrouwbaar payrollbedrijf bij u in de buurt kennen? Vraagt u dan nu snel een gratis geheel vrijblijvende payrollofferte op maat bij ons aan.

8. Hoe weet ik of een payrollbedrijf aan de betalingsverplichting van de Belastingdienst voldoet?

Wij van payrollsite.nl werken alleen met payrollbedrijven samen, die bij de Stichting Normering Arbeid (zie ook NEN 4400 certificering) zijn ingeschreven en door hen gecontroleerd.

Het keurmerk van de SNA bewijst dat:

  1. De personeels- en salarisadministratie bij een payrollbedrijf op orde is.
  2. Het payrollbedrijf op tijd voldoende loonheffingen en/of omzetbelasting heeft afgedragen en;
  3. de werknemers gerechtigd zijn om in Nederland arbeid te verrichten.

Daarnaast beschikken al onze payrollaanbieders over een recente WKA-verklaring van de Belastingdienst en een aparte afgeschermde G-rekening voor rechtstreekse afdrachten van loonbelasting en sociale verzekeringspremies hierop (circa 30-35%).

9. Heeft payroll ook nadelen voor mijn werknemers?

Nee (zie namelijk ook nadelen payroll).

Payrollwerknemers hebben namelijk met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari wettelijk recht op dezelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden uit uw CAO, als werknemers die nog bij u in dienst zijn/waren.

Naast een verplichte deelname voor uw payrollwerknemers aan uw Bpf of een adequate payrollpensioenregeling (14,5% werkgeverspremie) per 1 januari 2021 bij payroll. Kunnen uw werknemers ook van allerlei collectieve verzekeringen gebruikmaken, die payrollbedrijven voor hen hebben afgesloten. Ook hebben payrollbedrijven vaak diverse kortingen voor uw payrollwerknemers op telefoons, vakanties, dagjes uit, concertkaartjes, attractieparken, etc. geregeld (zie ook voordelen payroll).

10. Is payroll voordeliger dan uitzenden?

Ja. Payroll is altijd goedkoper (zie ook payroll en uitzendbureau) dan uitzenden.

In tegenstelling tot uitzendbureaus hebben payrollbedrijven namelijk geen duur vestigingennetwerk, maar vaak 1 of enkele efficiënt georganiseerde kantoren. Daarnaast zijn payrolltarieven uit alleen de werkelijke kosten plus een door gecalculeerde marge voor het payrollbedrijf opgebouwd (zie ook payrolltarieven). Terwijl u bij een uitzendbureau ook nog voor de kosten van de werving en selectie betaalt.

Heeft u echter na bovenstaande vragen te hebben gelezen, nog een andere vragen over payroll. Aarzelt u dan niet en stel deze per e-mail aan ons (info@payrollsite.nl). Of vraag bij ons een adviesgesprek of payrollofferte aan.

Doordat wij van payrollsite.nl al meer dan 15 jaar dagelijks payrolloffertes, payrollovereenkomsten en algemene voorwaarden van diverse payrollbedrijven vergelijken. Kunnen wij bijna alle payroll vragen wel voor u beantwoorden. Tenslotte kunnen wij er ook voor zorgen dat uw het scherpste payrolltarief bij een NEN 4400 gecertificeerd payrollbedrijf in uw vestigingsplaats en/of branche krijgt.

NEN-4400 gecertificeerde payrollbedrijven en payroll vragen

De volgende NEN 4400 gecertificeerde payrollbedrijven kunnen u net als ons ook alles over de dienstverlening payroll vertellen en antwoord op uw payroll vragen geven. Zij hebben namelijk niet voor niets gezamenlijk enkele 10.000en werknemers bij diverse bedrijven in verschillende branches in Nederland op de payroll staan.

Payrollbedrijven

Abflexkracht payroll, Adecco Payroll, BC Group Payroll, Com.pas Payrolling, Connexie Payroll, Devocare Payroll, Driessen Payroll, FlexExpert Payroll B.V., Fortium Payroll B.V., Get Payrolling BV, GJ Pay-Roll BV, Holland Payroll B.V., Koers Oost Payroll B.V., Kolibrie Payroll, Lean Payroll Service B.V. Level One Payroll, Manpower Payroll Solutions, Nedflex Payrolling, Next Payroll B.V., One Payroll, Pay to Payroll, Pay for People Payroll B.V., Pay for People Payroll, Payroll Nederland, Payper. Payroll Professionals B.V., Payroll Select, Persoonality Payrolling, Please Payroll B.V., Pro Payroll, P-services Payroll, Randstad Payroll Solutions. Renew Payroll B.V., Repay HRM B.V., Select Payrolling, Servorg Payroll BV, Smart Payroll Services BV, Tempo-Team Payroll Services, Tentoo Payroll B.V., WePayPeople Payroll, Wijco Payrolling.

Vraag direct een offerte aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.