NEN-4400 certificering

Net zoals in de uitzendbranche doen zich in de payrollbranche ook kwalijke zaken voor, die de reputatie van de branche schaden en oneerlijke concurrentie veroorzaken.

De NEN-4400 certificering/norm is daarom in 2007 door samenwerking tussen de vakbonden en werkgeversorganisaties, de Belastingdienst, het Ministerie van Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid tot stand gekomen. De wens van de overheid was toen namelijk om gezamenlijk tot één landelijk register (voorheen 5) en normering voor alle bonafide uitzend- en uitleenondernemingen (o.a. payrollbedrijven) te komen. Het keurmerk Stichting Normering Arbeid (SNA) werd daarnaast ook in het leven geroepen en de normen van dit keurmerk werden in de nationale norm NEN-4400 vastgelegd. Een payrollbedrijf die dit keurmerk dus heeft, wordt tweemaal per jaar financieel en administratief door een onafhankelijke keuringsinstantie gecontroleerd.

Alle payrollbedrijven in Nederland roepen dat uw personeel in goede handen bij hen zijn. Maar of ze allemaal betrouwbaar zijn, kunt u dus aan het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid, te weten de NEN-4400 certificering, zien. Dit is de norm wanneer een bedrijf werknemers ter beschikking stelt (dus ook uitzendbureaus). Hiervan staan er op dit moment (februari 2019) 4.511 (excl. buitenlandse ondernemingen) in het Register Normering Arbeid.

Heeft uw payrollaanbieder dus een NEN-4400 certificering dan is zij beoordeeld op het feit dat:

a. Het payrollbedrijf geïdentificeerd is als onderneming;
b. Aangiften en afdrachten van loonheffingen en omzetbelasting worden nagekomen;
c. Loonbetalingen niet in strijd met de Wet minimumloon en minimumvakantietoeslag zijn;
d. Het payrollbedrijf identiteit- en gerechtigheidscontroles tot het verrichten van arbeid in Nederland uitvoert;
e. Het payrollbedrijf risico’s op aansprakelijkstelling en boetes voortvloeiend uit in- en doorlenen of uitbesteden van werk voorkomt.

U ontloopt bij een NEN-4400 certificering dus (gedeeltelijk) de volgende praktijken:

1. Niet afdragen loonheffingen;
2. Niet afdragen van sociale premies;
3. Illegale werknemers;
4. Betalingen onder het Wettelijk Minimum Loon.

Wij controleren/checken dus altijd of/hoe lang een payrollbedrijf bij de Stichting Normering Arbeid (SNA) is geregistreerd en over een NEN-4400 certificering beschikt. Wij maken hiervoor gebruik van de SNA attenderingsservice en krijgen hierdoor een signaal als er wijzigingen in de registratie van een payrollbedrijf (uitlener) zijn. Ook kijken wij of een payrollbedrijf over een recente WKA-verklaring beschikt, hoe de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel en referenties van het payrollbedrijf zijn en/of er van hun G-rekening gebruik kan worden gemaakt.

Door te kiezen voor een payrollbedrijf die lid van een brancheorganisatie, zoals de ABU is (b.v. About Payrolling, abflexkracht payroll, Accord Payroll, Allroad Payroll, Carrière Payroll, Devocare Payroll, Eu@work Payroll, Nedflex Payrolling, Nextpayroll, Olympia Payroll Services, One Payroll, Payrollmasters, Pitt Payroll, Pro Payroll, Select Payrolling, Start People Payroll Services en Tence Payroll (zie ABU ledenlijst) of NBBU (b.v. Blue Circle Payrolling, Cardan Payroll, Certius Payroll, Comfort Payroll, Direct Payrolling, E-Payroll, Fortium Payroll, Get Payrolling, P-Events Payrolling, Payroll het Ambacht, Payroll Professionals, P-services, Payroll Talent, Payroll Works, Payroll-Online, Payrolljobs, Q Payroll, Repay Payroll, Smart Payroll Services, Soldij Payrolling en T&E Payroll Services (zie NBBU ledenlijst) of die een eigen payrollbedrijfs-CAO hebben afgesloten (o.a. Persoonality Payrolling, Connexie Payroll en Loonadministratie, Prokx Payroll Professionals (nu Payroll Select), Tentoo Payrolling, Please Payroll en Payned Payrolling), bent u er van verzekerd, dat alles correct en goed voor u en uw medewerkers is geregeld.

Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.