Payroll betekenis

In Nederland kennen we 2 soorten betekenissen van payroll (zie ook payroll vormen):

1. Waarbij werknemers nog in dienst bij de ondernemer of werkgever zijn en
2. Waarbij werknemers in dienst bij een payrollbedrijf zijn/komen.

Wij zullen hieronder de laatste betekenis van payroll behandelen. Dit omdat de eerste vorm voornamelijk het uitbesteden van uw salarisadministratie en een stukje personeelsadministratie behelst.

Bij de tweede payroll betekenis besteedt u als ondernemer, werkgever of bedrijf de verantwoordelijkheden met betrekking tot arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s en personele en salarisadministratieve werkzaamheden omtrent uw werknemers aan een payrollbedrijf uit. Uw werknemers komen met payroll als payrollwerknemers bij het payrollbedrijf in dienst (c.q. op de loonlijst (betekenis) = vertaling van het woord ‘payroll’ uit het Engels (zie ook geschiedenis van payroll in Nederland)).

Uw (zelf geworven) payrollwerknemers worden vervolgens exclusief bij u als inlenende ondernemer, werkgever of bedrijf op de werkvloer teruggeplaatst. Dit is direct ook het grote verschil met de tweede betekenis van payroll en het uitbesteden van uw salarisadministratie aan een loonadministratiekantoor en/of accountant. Hier blijft u namelijk nog steeds juridisch de werkgever van uw personeel, met alle arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s (ziekte en ontslag) van dien.

Bij payroll dient het payrollbedrijf vervolgens vanuit deze payroll constructie voor alle juridische en administratieve werkzaamheden zoals contractbeheer, salarisadministratie, arbodienst, loonbetalingen, afdrachten sociale en pensioenpremies en belastingen, etc. zorg te dragen. U heeft bij payroll geen personeel meer in dienst, geen personeels- en salarisadministratie meer en loopt ook geen arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s meer. Wat een tijd en geld zou u dat opleveren!

De voor- en nadelen van payroll voor u en uw werknemers en het verschil met uitzenden zullen wij hieronder verder voor u uiteen zetten.

Payroll voordelen voor werkgevers:

Er zijn talloze payroll voordelen te noemen en waarom een bedrijf van payroll voor zijn/haar personeel gebruik dient te maken. Hieronder volgen de meest genoemde en belangrijkste voordelen voor u als werkgever:

1. Geen arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s;
2. Gemak;
3. Lagere kosten personeelsadministratie (o.a. arbeidsovereenkomsten, loonstroken, jaaropgaven, verwerking CAO-bepalingen en wet- en regelgeving);
4. Geen ziekterisico’s;
5. Deskundige begeleiding bij ziekte (Wet verbetering Poortwachter (Wvp));
6. Geen verantwoordelijkheden bij arbeidsongeschiktheid (WIA, WGA-risico);
7. Geen kosten ziekteverzuimverzekering;
8. Geen kosten arbodienst;
9. Geen ontslagrisico´s;
10. Minder administratieve lastendruk;
11. Geen kosten salarisadministratie (software);
12. Betaling van alleen daadwerkelijk gewerkte uren;
13. Volledige personeelskosten per uur 24/7 direct, duidelijk en inzichtelijk in beeld;
14. Professionele en deskundige externe afdeling personeelszaken;
16. Goedkoper dan een uitzendbureau;
17. Geen afdrachten en controles Belastingdienst v.w.b. uw personeelsadministratie;
18. In 2020 WBA proof.

Payroll voordelen voor werknemers:

Behalve dat payroll interessant voor u als ondernemer en/of werkgever is, wilt u vast ook de specifieke voordelen van payroll voor uw werknemers weten. Om u hierbij te helpen, treft u hieronder een aantal voordelen van de dienstverlening payroll voor hen aan.

1. Zekerheid salarisbetaling;
2. Gelijke lonen en ontslagregels;
3. Secundaire arbeidsvoorwaardenpakket;
4. Pensioenregeling;
5. Professionele en deskundige externe afdeling personeelszaken;

Verschil betekenis payroll en uitzenden

Doordat uitzendbureaus en payrollers beide payroll op de markt aanbieden, zien veel mensen de verschillen tussen de betekenis payroll en uitzenden niet meer. Toch zijn die er wel degelijk.

Het grootste verschil, naast dat een payrollbedrijf met haar payroll dienstverlening per definitie goedkoper is dan een uitzendbureau, is dat bij een uitzendbureau de nadruk op de werving en selectie van werknemers en invulling van vacatures (allocatiefunctie) ligt. Terwijl bij een payrollbedrijf dit voornamelijk op gebied van ontzorgen van een ondernemer en/of werkgever met betrekking tot de personeels- en salarisadministratie en arbeidsrechtelijke risico’s (ziekte en ontslag) ligt.

Hieronder ziet u de verschillen in taken en verantwoordelijkheden tussen een payrollbedrijf en een uitzendbureau nog een keer onder elkaar.

1. Werving en selectie:
Payroll: U bent zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe werknemers.
Uitzenden: Een uitzendbureau doet de werving- en selectie van werknemers.

2. Te werk stelling werknemers:
Payroll: Uw zelf geworven werknemers werken exclusief bij u.
Uitzenden: Werknemers (lees uitzendkrachten) geworven door een uitzendbureau kunnen zonder toestemming bij diverse bedrijven te werk worden gesteld.

3. Juridische en administratieve werkzaamheden:
Payroll: Bij payroll worden de werkzaamheden op gebied van personeels- en salarisadministratie en arbeidsrechtelijke risico’s van u overgenomen. Het payrollbedrijf adviseert u daarnaast met betrekking tot juridische-, re-integratie- en CAO-vragen.
Uitzenden: Een uitzendbureau is ook voor wat betreft de arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s de juridisch werkgever van uw werknemers. Maar is geen adviseur op gebied van juridische, personele en salarisadministratieve vraagstukken voor u. U blijft hier dus bij een uitzendbureau voor verantwoordelijk.

Graag leggen wij u naast de payroll betekenis ook alle verdere mogelijkheden van payroll voor u, uw bedrijf, medewerkers, CAO, sector en branche en daarbij behorende payrolltarieven uit. Vraagt u daarom nu snel een payrolladviesgesprek of payrollofferte bij ons aan.

Enkele payrollbedrijven die in Nederland de dienstverlening payroll aanbieden, zijn (zie ook payroll brancheorganisaties, ABU- en NBBU-ledenlijst): Persoonality Payrolling, Driessen Payroll, Randstad Payroll Solutions, Adecco Payroll, Kolibrie Payroll, Tempo-Team Payroll, Connexie Payroll, Repay Payroll, Ziezzo Payroll, E-payroll, Payroll Select, Payroll Talent, Tentoo Payroll, Please Payroll , One Payroll, Prokx Payrolling, Luba Payroll, Cardan Payroll, Payper, Easy Staff Payroll Services, Fortium Payroll, Pay for People Payroll, Payroll Company, Nedflex Payrolling, Direct Payrolling, WePayPeople en PRO Payroll.

 

Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.