Wat is payroll?

‘Wat is payroll?’ Bij payroll neemt een payrollbedrijf uw bestaande en/of nieuw aan te nemen werknemers juridisch in dienst. Het payrollbedrijf wordt daardoor de juridische werkgever van uw werknemers.

Daarnaast neemt het payrollbedrijf ook de daarbij behorende plichten en arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s, voor wat betreft ziekte en ontslag als (opvolgend) werkgever van u over.

Dit is direct ook het grote verschil tussen uw accountant of boekhouder en payroll. Bij hen blijft u immers als juridische werkgever nog steeds verantwoordelijk voor arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s en bij payroll dus niet!

Alle administratieve handelingen, zoals bijvoorbeeld salarisadministratie, jaaropgaven, opmaken arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen, arbodienst, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid en CAO- en wetswijzigingen, die u voorheen zelf of samen met uw accountant deed. Worden nu door het payrollbedrijf gedaan.

Voor het werven en selecteren, beoordelen en belonen van uw werknemers, planning en dagelijkse leiding op uw werkvloer blijft u nog wel steeds zelf verantwoordelijk.

Payroll ontzorgt u als ondernemer en/of werkgever dus op gebied van arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s en allerlei administratieve werkzaamheden. Het levert u daardoor meer tijd en geld op.

Voor wie is payroll in Nederland interessant?

In feite is het werken met payroll voor zowel kortlopende als lange termijn projecten voor ieder bedrijf of onderneming, die met werknemers in Nederland werkt interessant. Dit komt doordat u efficiënter inkoopt, risico’s beperkt, financiële voordelen behaalt en up to date kennis van wet en regelgeving in Nederland heeft.

Denkt u zich eens in. Dat u zich niet meer over CAO-wijzigingen, wet en regelgeving omtrent arbeidsovereenkomsten en aanverwante zaken in Nederland hoeft te bekommeren. Geen aangiften meer van het UWV en Belastingdienst krijgt. Geen kosten van pensioenfondsen, personeelsverzekeringen en arbodienst meer heeft. En tenslotte, geen ziekmeldingen en verzuimbegeleiding meer hoeft te doen. Wat een tijd en kosten zullen u dat schelen!

Waarom payroll?

Er zijn veel redenen te bedenken, om van payroll voor uw bedrijf in Nederland gebruik te maken. Een belangrijke reden bij onze klanten, naast tijdwinst en geld, is het gemak dat payroll met zich meebrengt.

Als ondernemer en/of werkgever in Nederland hoeft u zich namelijk geen zorgen meer over uw personeelszaken en salarisadministratie te maken. Arbeidscontracten, arbodienst, RIE, loonstroken, Belastingdienst en ziekte. Alles is de verantwoording van het payrollbedrijf. Zo kunt u zich weer echt met uw werknemers en belangrijkere zaken binnen uw bedrijf bezighouden. In plaats van met regeltjes, wetten en formulieren!

Meer informatie

Wilt u meer over payroll weten? Vraagt u dan nu snel een adviesgesprek of payrollofferte bij ons aan.

Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.