Wat is payroll?

‘Wat is payroll?’ Bij payroll neemt een payrollbedrijf uw bestaand en/of nieuw aan te nemen werknemers juridisch in dienst. Het payrollbedrijf wordt daardoor de juridische werkgever van uw werknemers.

Daarnaast neemt het payrollbedrijf ook de daarbij behorende plichten en arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s, v.w.b. ziekte en ontslag als (opvolgend) werkgever van u over.

Dit is direct ook het grote verschil met uw accountant of boekhouder. Bij hen blijft u immers als juridische werkgever nog steeds verantwoordelijk voor deze arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s.

Alle administratieve handelingen zoals salarisadministratie, jaaropgaven, opmaken arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen, arbodienst, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid en CAO- en wetswijzigingen, die u zelf of samen met uw accountant deed. Worden nu door het payrollbedrijf gedaan.

Voor het werven en selecteren van uw werknemers, beoordelen en belonen van uw werknemers, planning en dagelijkse leiding op uw werkvloer blijft u echter nog steeds wel zelf verantwoordelijk.

Payroll ontzorgt u als ondernemer en/of werkgever dus op gebied van arbeidsrechtelijke werkgeversrisico’s en administratieve rompslomp. Het levert u hierdoor o.a. tijds- en kostenbesparing op.

Voor wie is payroll in Nederland interessant?

In feite is het werken met payroll voor zowel kortlopende als lange termijn projecten voor iedere organisatie, die met werknemers in Nederland werkt interessant. Dit komt doordat u efficiënter inkoopt, risico’s beperkt, financiële voordelen behaalt en up to date kennis van wet- en regelgeving in Nederland heeft.

Denkt u zich eens in dat u zich niet meer over CAO-wijzigingen, wet- en regelgeving omtrent arbeidsovereenkomsten en aanverwante zaken in Nederland hoeft te bekommeren. Geen aangiften meer van het UWV en Belastingdienst krijgt. Geen kosten van pensioenfondsen, personeelsverzekeringen en arbodienst heeft. En tot slot geen ziekmeldingen
en verzuimbegeleiding meer hoeft te doen. Wat een geld en kostenbesparing zouden u dat opleveren!

Waarom payroll?

Er zijn veel redenen te bedenken om van payroll voor uw bedrijf in Nederland gebruik te maken. Een belangrijke reden bij onze klanten, naast tijdwinst en geld, is het gemak dat payroll met zich meebrengt.

Als ondernemer en/of werkgever in Nederland hoeft u zich namelijk geen zorgen meer over uw personeelszaken en salarisadministratie te maken.
Van arbeidscontracten, arbodienst, RIE en loonstroken tot Belastingdienst en ziekte. Alles is de verantwoording van het payrollbedrijf. Zo kunt u zich weer echt met uw werknemers en belangrijkere zaken binnen uw bedrijf bezighouden. In plaats van met regeltjes, wetten en formulieren!

Meer informatie

Wilt u meer over payroll weten? Vraagt u dan nu snel direct een gratis geheel vrijblijvend adviesgesprek of offerte bij ons aan.

Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.