Payrolltarief opbouw

Payrollbedrijven in Nederland hanteren verschillende soorten payrolltariefopbouw, c.q. berekeningen.

De meest gebruikte payrollberekening is:

1. Bruto exclusief uurloon x payrollfactor (c.q. omrekeningsfactor) 

Bij een payrolltarief is het belangrijk dat u goed oplet wat met het bruto exclusief uurloon (zie ook payrolltarief checklist) wordt bedoeld. Is het payrolltarief namelijk inclusief of exclusief reservering vakantiegeld en/of vakantiedagen? Dit is namelijk één van de meest voorkomende truc van payrollbedrijven, waardoor het lijkt dat hun aangeboden payrolltarieven circa 20% goedkoper lijken dan het payrolltarief o.b.v. van bovenstaande transparante payrollberekening.

Naast bovenstaand is het ook van belang voor u om altijd te weten wat er wel/niet in de payrollfactor van uw payrollaanbieder qua ziekte, ontslag, feestdagen, bijzonder verlof, kortzuim, zorg verlof, geboorteverlof, ATV/ADV en leeftijdsdagen en pensioen, scholing en werknemersverzekeringen zit.

In Nederland zijn er naast bovenstaande payrollaanbieders ook nog steeds payrollbedrijven, die zeggen dat payroll u maar € 0,10 per uur kost!

Bij deze payrolltarief uitspraak is het van belang om te weten dat u uiteindelijk naast de € 0,10 marge (toeslag) ook al een marge in uw payrolltarief van het payrollbedrijf heeft betaald!

Het payrolltarief hierbij is dan echter:

2. Bruto exclusief uurloon x payrollfactor (c.q. omrekeningsfactor) + marge (toeslag)

De laatste minst transparante payrolltariefberekening, die steeds vaker in Nederland wordt toegepast, is een vast percentage over de kostprijs van het payrollbedrijf. Zeer belangrijk bij deze vorm van een payrolltarief berekenen, is om te weten wat het payrolbedrijf onder haar kostprijs (incl. of excl. vakantiedagen, vakantiegeld, etc. (zie bovenstaand)) verstaat.

De payrolltariefberekening (c.q. opbouw) hierbij is dan:

3. Kostprijs + %

Het meest overzichtelijk en transparantst voor u is echter dus altijd om een payrolltariefberekening (zie ook payrolltarieven) op basis van € 10 bruto exclusief uurloon (idem de lonen uit uw CAO of Wettelijk Minimum Lonen (WML) te laten maken en dit exclusief bruto uurloon met de aangeboden payrollfactoren van uw payrollaanbieders te vermenigvuldigen.  Op deze wijze vergelijkt u te allen tijde namelijk appels met appels. De formule ziet er dan als volgt uit:

4. Payrollfactor (loonsom/omrekeningsfactor) x €10 bruto excl. uurloon

Laat u deze payrolltariefberekeningen echter voor al uw verschillende medewerkers maken. Het payrolltarief voor studenten/scholieren moet namelijk, i.v.m. hun lagere sociale lasten, geen ziekterisico’s en/of geen pensioenopbouw, lager dan voor oproepkrachten, medewerkers met bepaalde tijd en onbepaalde tijdscontracten binnen uw bedrijf zijn.

Enkele erkende en gecertificeerde payrollbedrijven, met transparante payrolltariefberekeningen, in Nederland zijn (zie ook payroll brancheorganisaties, ABU- en NBBU-ledenlijst): Persoonality Payrolling, Driessen Payroll, Randstad Payroll Solutions, Adecco Payroll, Kolibrie Payroll, Tempo-Team Payroll, Connexie Payroll, Repay Payroll, Ziezzo Payroll, E-payroll, Payroll Select, Payroll Talent, Tentoo Payroll, Please Payroll , One Payroll, Prokx Payrolling, Luba Payroll, Cardan Payroll, Payper, Easy Staff Payroll Services, Fortium Payroll, Pay for People Payroll, Payroll Company, Nedflex Payrolling, Direct Payrolling, WePayPeople en PRO Payroll.

Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.