Freelance payrolling

U als freelancer houdt van de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap. Werken als zelfstandiger heeft voor u als freelancer zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Met freelance payrolling combineert u het zelfstandig ondernemerschap met de zekerheden van een dienstverband, maar dan zonder alle administratieve verplichtingen.

In de praktijk verandert er met payroll voor u bijna niks. U bepaalt namelijk nog steeds zelf voor wie u werkt, wanneer en tegen welk uurtarief. Het payrollbedrijf neemt u echter wel alle administratieve en financiële werkzaamheden uit handen. Waardoor u meer tijd overhoudt om andere opdrachten binnen te halen.

De voordelen van freelance payrolling voor u als freelancer zijn o.a.:

1. Combinatie vrijheid ondernemerschap en zekerheden loondienstverband;
2. Voor één opdrachtgever kunnen werken;
3. Besparing op de administratieve lasten;
4. Geen arbeidsrechtelijk of fiscaal risico (geen modelovereenkomsten);
5. Geen debiteurenrisico meer;
6. Binnen een week uitbetaald;
7. Garant staan voor salaris door payrollbedrijf;
8. Verzekerd voor de Ziektewet, de Werkloosheidwet en WIA;
9. Geen rechtsvorm nodig;
10. Geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel;
11. Geen BTW nummer nodig;
12. Gratis expertise bij vragen over de administratie;
13. Formaliteiten worden snel afgehandeld.

Kortom met freelance payrolling kunt u zich weer op acquisitie focussen en heeft u de vrijheid van een zelfstandig ondernemerschap in combinatie met de zekerheid van het in loondienst zijn.

Bij freelance payrolling berekent een payrollbedrijf voor haar dienstverlening een vergoeding. Vaak is dat een percentage over het totale factuurbedrag (3-5%). Dit betekent dat het payrollbedrijf een percentage op het bedrag, dat zij namens u als ‘freelancer’ aan uw opdrachtgever factureren, zullen inhouden.

Let u echter wel op een eventuele minimummarge per factuur of opstartkosten bij sommige payrollbedrijven!!

Wilt u als freelancer of opdrachtgever meer over freelance payrolling weten, vraag dan hier een payrolladviesgesprek of payrollofferte aan. Wij hebben namelijk al voor honderden freelancers en opdrachtgevers door het gehele land in verschillende branches payroll constructies geregeld.

De volgende payrollbedrijven hebben enkele 1.000en freelancers op de payroll (zie ook payroll brancheorganisaties, ABU- en NBBU-ledenlijst): Persoonality Payrolling, Driessen Payroll, Randstad Payroll Solutions, Adecco Payroll, Kolibrie Payroll, Tempo-Team Payroll, Connexie Payroll, Repay Payroll, Ziezzo Payroll, E-payroll, Payroll Select, Payroll Talent, Tentoo Payroll, Please Payroll , One Payroll, Prokx Payrolling, Luba Payroll, Cardan Payroll, Payper, Easy Staff Payroll Services, Fortium Payroll, Pay for People Payroll, Payroll Company, Nedflex Payrolling, Direct Payrolling, WePayPeople en PRO Payroll.

Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.