Overheid komt met handreiking contracting, uitzenden of payroll?

20 augustus 2020

Waarom deze handreiking

Deze handreiking van de overheid is bedoeld om bedrijven, werkgevers en werknemers handvatten te bieden bij het maken van onderscheid tussen contracting en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten, zoals uitzenden of payroll.

Waarom is het onderscheid tussen contracting en payroll of uitzenden van belang?

Voor contracting en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten (m.n. uitzenden of payroll) gelden verschillende regels. Het gaat hier bijvoorbeeld over de manier waarop werkenden (kunnen) worden aangestuurd, maar ook met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, zoals loon. Het is dus belangrijk om een bewuste keuze te maken en de juiste regels toe te passen. Op die manier kan worden voorkomen dat werkgevers voor verrassingen komen te staan en (bijvoorbeeld) geconfronteerd worden met loonvorderingen.

De handreiking is een hulpmiddel, wetgeving is en blijft leidend

Met de handreiking wordt meer duidelijkheid geboden over de begrippen contracting, uitzenden en payroll. Maar uiteindelijk zijn wet- en regelgeving, en de uitleg daarvan door Nederlandse rechters, bepalend voor de kwalificatie van de arbeidsverhouding. Een werkgever of onderneming is dus altijd zelf verantwoordelijk voor naleving van wet–en regelgeving.

Bron: Rijksoverheid

Download HIER de handreiking voor contracting, uitzending of payroll

Meer informatie over payroll

Dat de overheid meer duidelijkheid wil scheppen met deze handreiking, juichen wij van payrollsite.nl ten zeerste toe. Zij zijn namelijk de enige die kunnen zorgen dat er meer duidelijkheid en uitleg omtrent “goede en correcte” payroll in Nederland komt en ook wordt aangeboden. Wilt u als ondernemer en/of werkgever meer weten over “goede en correcte” payroll dienstverlening voor uw bedrijf, onderneming, organisatie, medewerkers, branche, sector of CAO? Vraag dan nu snel bij ons een gratis geheel vrijblijvend adviesgesprek of payrollofferte aan.

Bel mij terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag direct een offerte aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.